Örtmedicin och växtmagi!

Denna gång tänker jag dela med mig av information angående vad min utbildning handlar om, och som jag nämnde som hastigast i förra nyhetsbrevet, nämligen naturmedicin. 

Jag läser bland annat på om vilka örter och växter som kan hjälpa kroppen och sinnet att stärka välbefinnandet, och även att minska obalanser i kroppen för att må bättre vid olika sjukdomstillstånd. 

Det jag fokuserar på mest just nu är olika brygder, som te och även tinkturer, salvor och krämer. Tanken är att inte bara jag och mina närmsta skall ha nytta av detta, utan de olika produkter jag kommer skapa skall även finnas tillgänglig i min webbutik om än i begränsad upplaga. :) 

För mig har det alltid känts bekvämare och mer tillitsfullt att så långt det går, behandla diverse åkommor med vad naturen har att erbjuda, istället för att använda preparat som är tillverkade på kemisk väg. Jag är dock ingen fanatiker, och vid vissa sjukdomsbilder inte bara bör man använda receptförlagd medicin, man skall! Men OM det går, så är en kombination många gånger möjlig. 

Ett varningens ord är att oavsett om du använder "vanlig" medicinering eller inte, så gör ändå en relativt grundlig hälsokontroll mellan varven. Det är alltid klokt att ha koll på sig själv även om man inte känner sig sjuk. Dessutom så bygger du också upp en referenspunkt om något värde som tex blodtrycket senare skulle förändras. 

Ganska många av oss, speciellt här i västvärlden, har förhöjt blodtryck, och detta utan att man egentligen "lider" av det. Skulle du däremot då också älska te av lakritsrot som har så många bra verksamhetspunkter, ja då bör du byta te! Punkt. För just lakritsrot har en höjande inverkan på just blodtrycket. …ja, ni fattar! Självkännedom behövs på så många plan. 

Jag ser med glädjen och nyfikenheten på topp; i att lära mig så mycket jag förmår av denna uråldriga kunskap om örtmedicinens rötter och dess magiska påverkan på kropp och själ. :) 

Självklart gör ju detta att jag också längtar ännu mer efter varmare tider. Jag älskar att plantera och greja i trädgården - denna kommande säsong lär bli extra spännande då jag skall anlägga en egen speciell örtagård! 

Det var det, för denna gång i alla fall! :) Nu blir det tillbaka till böckernas- och teorins- väg, och vi ses förhoppningsvis igen! 

Tills nästa gång: 

Hade bäst!